Startsida‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Nyhetsbrev från Solbackakyrkan

skickad 28 sep. 2015 05:55 av Linnea Sjöström

Nu har höstterminen dragit igång, här kommer några rader om vad som är på gång i Solbackakyrkan.

Anställda i Solbackakyrkans verksamheter är:

Anna Evertsson, präst, 100 % som fördelas i församlingen (ca 40 % i Solbacka)

Lena Stegeby, 50 %, husmor samt Kyrkis

Anne Sjöström, 50 %, barnkonsulent (sjukskriven 25 % t.o.m. 31 okt-15)

Linnéa Sjöström, 80 %, barn- och familjekonsulent

Anneli Almqvist, 100 %, församlingskonsulent, arbetsledare

Anna Bergendahl, 50 %, barnkörer, Solbackakören

Monica Yngvesson, KanÄn-kören

Tre Temagudstjänster i höst

Mot trons centrum” är temat på höstens tre temagudstjänster. Den 20 sep var den första som handlade om varför vi firar gudstjänst. Den 25 okt har temat ”Hur firar vi gudstjänst tillsammans?”. Den 22 nov kommer att handla om var vi är på väg, vår vision kring gudstjänsten, och då avslutar vi med knytlunch!

Nytt

·         Nya medlemmar- föreningen har fått 2 nya medlemmar som välkomnas i gudstjänsten den 27 sep: Marianne Ek och Gustav Andersson, Varmt välkomna!

·         Nytt datum för bönedag- den 17 oktober kl. 8 – 21 är det bönedag i Solbacka, då kraftsamlar vi i BÖN!

·         Kyrkmiddagarna har fått en lite ny form, med ett tema varje gång, kopplat till en bibeltext och vardagen. Någon skapande aktivitet för barnen återkopplar till temat, och med en liten mini-gudstjänst avslutar man kvällen tillsammans i kyrkan. Om du vill vara resurs i köket vid Kyrkmiddagarna, kontakta Linnéa.

·         Gokväll har återgått till att ha tiden kl. 18-20, efter utvärdering som deltagare på verksamheten gjort.

·         Anna E bjuder in till bibelstudium, var tredje torsdag, platsen bestäms i gruppen. Är du intresserad, kontakta Anna E. Tipsa gärna en vän!

·        Advents- och Julkören – Välkommen att vara med och öva med Solbackakyrkans kör från 4/11 och framåt, för att sedan sjunga på 1a Advent och/eller på julkonserten i Holmsunds kyrka lördag den 19/12. Övningar på Solbackakyrkan, torsdagar kl. 19-21.

Extra årsmöte i Solbacka

·         Ett extra årsmöte är inplanerat för att välja valberedning, datum; den 4 okt efter kyrkfikat. Då är det också föreningsmöte.

Missionsauktionen

·         Oj, oj, ett fel smög sig in i senaste församlingsbladet! Detta gäller och inget annat; Missionsauktionen är den 14 nov, med basar och försäljning kl. 13-15, och sedan auktion från ca kl. 15. Paus för middag, kostnad 50 kr. Vi får hjälpas åt att bjuda in till denna lördag, då vi hoppas samla in en stor gåva till förmån för de projekt vi stödjer i bl.a. Etiopien, Eritrea och Tanzania, Välkomna!

·         Om du är intresserad att stöpa ljus, göra braständare, m.m. till Missionsauktionen, så planeras det till tis. den 3 nov, från kl. 17.30, hör av dig till Anneli om du vill vara med!

Dessa verksamheter har dragit igång i Solbackakyrkan i höst:

·         Gokväll

·         Kyrkis

·         Växthuset (Öppen förskola)

·         Bibelcirkel

·         Solbackakören

·         KanÄn-kören

·         Söndagsklubb (3--5 år) och Söndagsgäng (6 år och uppåt)

·         Barnkörerna Pussel och Joy

·         Bokcirkel

·         Scouter

·         Gudstjänster

·         Kyrkmiddag en gång i månaden.

Tills nästa nyhetsbrev, en önskad om en Välsignad höst!  /arbetslaget & styrelsen

Böneämnen: smågruppsarbetet, Torsdagskvällarna (ungdomsverksamheten), konfirmandarbetet, Missionsauktionen.